Altijd leuk om onder ogen te krijgen: in de  top 5 columns van 2020 van ManagementSite.nl staat er een van mij: op de tweede plaats en meer dan 25.000 keer gelezen. Columns heb ik voor verschillende bladen geschreven – o.a. voor Marketing Tribune en Tijdschrift voor Marketing – maar nooit zie je hoeveel mensen die hebben gelezen. Nu wel dus; een mooi marketinginstrument.

ManagementSite.nl heeft een kleine 100.000 abonnees, en de artikelen betreffen overwegend thema’s en trends in de organisatie: coaching, visie en missie, samenwerking, complexiteit versus eenvoud, cultuurverandering, methodes en tools. En uiteraard corona. Hoofdredacteur Willem Mastenbroek maakt een bijdrage over de trends in deze onderwerpen. Zelden zijn ze gerelateerd aan marketing. Daarom ben ik extra verrast over deze hoge score. Kijk hier voor de vijf toppers.  Zie je gelijk welke column van Paul het hoogst scoort.