Na bijna anderhalf jaar lijkt het einde van de coronacrisis dan eindelijk voorzichtig in beeld te komen. Iedereen lijkt het er echter wel over eens dat het niet meer zal worden zoals vóór de crisis. Maar wat kunnen we dan wel verwachten? Richard Geukema en Paul Postma van PPMC geven hun visie op de langetermijneffecten van corona op organisaties, en de kansen van hybride businessmodellen.

Het is opmerkelijk hoeveel mensen tijdens de coronacrisis voorspellen dat nu eindelijk datgene verandert dat ze altijd al hebben voorspeld: het einde van de internationale handel, een rechtvaardigere verdeling van de welvaart, het einde van ons huidige economische systeem, het einde van belastingparadijzen, van industriële vleesproductie en van massatoerisme.

En altijd is de redenering: ‘Als er iets bewezen is door deze crisis, dan is het wel…..’, en volgt een redenering die leidt naar de eigen voorkeur. Intussen is de eerste vlucht voor een paar tientjes naar Barcelona vertrokken.

Opinies over een ‘tijdelijke dip’ dan wel over ‘de wereld wordt nooit meer hetzelfde’, zeggen veel over de mensen die ze poneren, maar weinig over de toekomst. Toch kunnen we over die toekomst wel iets zeggen.

LEES HIER OP CONSULTANCY.NL DE VOLLEDIGE BIJDRAGE